ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - ΒΥΤΙΝΑ - ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ

2HMEPH ΕΚΔΡΟΜΗ 14-15/Μαρτίου 2015

1η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση στην πλατεία του χωριού 05:30 και αναχώρηση με το πλοίο των 06:15 για Κυλλήνη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό το Διακοπτό, όπου θa κάνουμε την πρώτη στάση. Θα περιμένουμε να επιβιβαστούμε στον Οδοντωτό. Το τρένο αναχωρεί τις 11:15 για τα Καλάβρυτα, η διαδρομή που διανύει είναι 22 χλμ μέσα στο φαράγγι του Βουραϊκού και έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις έξι σπανιότερες διαδρομές με τρένο στον κόσμο! Επίσκεψη στο Μέγα Σπήλαιο, ένα από τα σπουδαιότερα προσκυνήματα ης Ορθοδοξίας στον Ελληνικό χώρο. Είναι κτισμένο τις απόκρημνες πλαγιές του Χελμού, στην ανατολική πλευρά του φαραγγιού που σχηματίζει ο Βουραϊκός ποταμός. Κτίστηκε τον 4ον αιώνα σύμφωνα με την παράδοση, από τις Θεσσαλονικιούς αδελφούς Συμεών και Θεόδωρο, όταν βρήκαν στη σπηλιά εικόνα ης Παναγίας, έργο του Ευαγγελιστή Λουκά .Το σημερινό μοναστήρι είναι κτισμένο μετά το 1950,ένα ενιαίο οκταώροφο οικοδομικό συγκρότημα στο στόμιο μιας φυσικής σπηλιάς .Στον 3ον όροφο βρίσκεται το καθολικό τις μονής σκαμμένο στο βράχο με τις τοιχογραφίες, ξυλόγλυπτο τέμπλο και δυο νάρθηκες. Στο χώρο τις μονής φυλάσσονται χρυσοκεντήματα, εικόνες, χειρόγραφα και αξιόλογη βιβλιοθήκη.


Συνεχίζουμε για την ιστορική μονή τις Αγία Λαύρας, μία από τις αρχαιότερες μονές του ελληνικού χώρου η οποία ιδρύθηκε το 961 μ.Χ. από τον μοναχό Ευγένιο, συνασκητή του Αγίου Αθανασίου. Κατόπιν θα ανηφορίσουμε το δρόμο τις το Χιονοδρομικό Κέντρο, θα απολαύουμε την πόλη από ψηλά καθώς η θέα είναι μαγευτική, ενώ θα σταματήσουμε και στο μνημείο πεσόντων, τον τόπο εκτέλεσης 700 και πλέον ανδρών από το γερμανικό στρατό κατοχής τις 13-12-1941. Επόμενος προορισμός το Σπήλαιο των Λιμνών με τις 13 αλλεπάλληλες κλιμακωτές λίμνες που το καθιστούν μοναδικό στο είδος του στον κόσμο! Το συνολικό μήκος του είναι 1.980 μ., εμείς τις θα περπατήσουμε μόνο τα 500μ. καθώς αυτά έχουν μέχρι σήμερα αξιοποιηθεί, με υπερυψωμένες τεχνητές γέφυρες ώστε να είναι δυνατή η διάβαση πάνω από τις λίμνες του σπηλαίου. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.


2η ΗΜΕΡΑ: Πρωινό και επιβίβαση στα πούλμαν για τη Βυτίνα και κατόπιν μετάβαση στη Στεμνίτσα. θα επισκεφτούμε το Λαογραφικό Μουσείο που περιέχει αναπαραστάσεις εργαστηρίων παραδοσιακών επαγγελμάτων όπως χρυσοχοΐας και αργυροτεχνίας. Τα γραφικά καλντερίμια της, τα πετρόχτιστα σπίτια, με Γορτυνιακή αρχιτεκτονική και οι πολλές παλιές βυζαντινές εκκλησίες της σίγουρα θα σας εντυπωσιάσουν. .Στη κεντρική πλατεία του χωριού θα δείτε το καμπαναριό του Αγίου Γεωργίου κατασκευασμένο από λευκή πελεκητή πέτρα και χτισμένο το 1877.Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Δημητσάνα. Πατρίδα κορυφαίων ιεραρχών, ηρώων και μαρτύρων του Γένους (τη «μπαρουτομάνα» του 1821). Εδώ θα επισκεφθούμε το μουσείο υδροκίνησης όπου υπάρχει αναστηλωμένος ένας μπαρουτόμυλος και ένα βυρσοδεψείο. Τέλος αφού απολαύσουμε το φαγητό μας σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής περνώντας από τα Λαγκάδια και με το φεριμπότ των 20:15 θα επιστρέφουμε στη Ζάκυνθο.


Κόστος ανά άτομο σε δίκλινο: 55,00€. Επιβάρυνση μονόκλινου: 20,00€.

Τηλ.Επικοινωνίας: 6975707657-2695061132.

Υπευθ.Επικοινωνίας: Φαραός Νίκος.

Στο Πρόγραμμα περιλαμβάνονται:

  • Ατομικά εισιτήρια φεριμπότ Ζάκυνθο-Κυλλήνη-Ζάκυνθο.
  • 1 Διανυκτέρευση στην Κλειτορία σε ξενοδοχείο 3-Αστέρων
  • Το πούλμαν από την Πλατεία του χωριού και μετακινήσεις όπως το πρόγραμμα.

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Εισιτήριο οδοντωτού Διακοπτό-Καλάβρυτα 9,50€.
  • Εισιτήριο Λαογραφικό Μουσείο Στεμνίτσας 1,00€.
  • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους, μουσεία και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.